3D Printing

Layanan pencetakan 3D prototyping cepet sing profesional, bisa uga percetakan 3D SLA 3D utawa cetakan 3D SLS 3D sing awet, sampeyan bisa nyadari desain kanthi sampurna tanpa watesan.

Mupangate Pencetakan 3D

  • Shorten Delivery Times - Bagian biasane bisa dikirim sajrone sawetara dina, nyepetake pengulangan desain lan wektu kanggo dipasarake.
  • Mbangun Geometri Komplek - Ngidini nggawe bagean unik kanthi geometri sing luwih rumit lan rincian sing tepat tanpa nambah biaya.
  • Ngurangi Biaya Manufaktur - Drive kanggo nyuda biaya produksi kanthi ngilangi kebutuhan alat lan nyuda tenaga kerja.

Apa Prototipe Cetak 3D?

3D Printing minangka istilah sing wiyar sing digunakake kanggo njlentrehake manufaktur aditif, sing kalebu seri teknologi prototipe cepet sing nggabungake pirang-pirang lapisan bahan kanggo nggawe bagean.

Pencetakan 3D prototyping cepet minangka cara cepet, gampang lan efektif kanggo ngowahi ide apik dadi produk sing sukses. Prototipe pencetakan 3D iki ora mung mbantu verifikasi desain, nanging uga nemokake masalah ing awal proses pangembangan lan tanggapan langsung babagan perbaikan desain, nyegah pangowahan sing larang regane yen produk lagi produksi.

createproto 3d prniting 6
createproto 3d prniting 7

Napa Pilih Createproto Kanggo Layanan Pencetakan 3D?

Createproto ahli ing bidang pabrikan prototipe kanthi cepet ing China, nyedhiyakake macem-macem layanan pencetakan 3D, kalebu pencetakan SLA 3D (Stereolithography), pencetakan SLS 3D (Selective Laser Sintering).

Ing Createproto Kita duwe tim insinyur khusus lan manajer proyek sing bakal kerja bareng sampeyan kanggo verifikasi desain CAD, fungsi produk, toleransi dimensi, lsp. Minangka pabrikan prototipe profesional, kita ngerti tenan prototipe lan kabutuhan produksi bisnis apa wae. Kita usaha supaya bisa nemokake kabeh wektu sing ditemtokake kanggo ngirim produk kanthi jaminan kualitas menyang klien ing saindenging jagad kanthi rega sing terjangkau.

Apa Piranti 3D SLA?

SLA 3D Printing (Stereolithography) nggunakake laser ultraviolet sing nggambar ing permukaan resin termoset cair kanggo nggawe ewonan lapisan tipis nganti bagean pungkasan digawe. Pilihan macem-macem bahan, resolusi fitur sing dhuwur banget, lan finish kualitas bisa ditindakake kanthi SLA 3D Printing.

Kepiye Cara Nyithak SLA 3D?

  • Pemrosesan data, Model 3D diimpor menyang program irisan piranti lunak proprietari, kanthi struktur dhukungan ditambahake yen dibutuhake.
  • File STL banjur dikirim kanggo dicithak ing mesin SLA, kanthi tanki isi resin fotosensitif cair.
  • Platform bangunan diturunake menyang tank. Sinar laser UV fokus ing kontur scan lensa salib bagean ing permukaan cairan.
  • Resin ing area pemindaian solidify kanthi cepet kanggo mbentuk siji lapisan materi. Sawise lapisan pisanan rampung, platform bakal diturunake kanthi 0,05-0,15mm kanthi lapisan resin seger sing nutupi permukaan sing dibangun.
  • Lapisan sabanjure banjur dilacak, ngobati lan taline resin menyang lapisan ing ngisor iki. Banjur baleni proses iki nganti bagean dibangun.
createproto 3d prniting 3
createproto 3d prniting 4

Apa Sing Nyithak SLS 3D? 

Pencetakan SLS 3D (Stereo Laser Sintering) nggunakake laser optik daya dhuwur sing nyampur partikel bubuk cilik-cilik kanthi lapisan kanggo ngasilake bagean-bagean geometris sing kompleks lan awet. Pencetakan 3D SLS nggawe bagean sing kuat karo bahan Nylon sing diisi, cocok kanggo prototipe fungsional lan bagean panggunaan pungkasan.

Kepiye Cara Nyithak SLS 3D?

  • Wêdakakêna kasebar ing lapisan tipis ing sisih ndhuwur platform ing njero ruangan sing bentuke.
  • Nalika digawe panas ing sangisoré suhu leleh polimer, balok laser bakal mindai bubuk miturut kontur salib saka lapisan lan ngukur daya. Wêdakakêna tanpainter nyengkuyung rongga lan kantilever model.
  • Nalika sinter saka salib wis rampung, kekandelan platform mudhun dadi siji lapisan, lan roller pelapis nyebar lapisan bubuk padhet kanthi seragam kanggo nggawe salib salib anyar.
  • Proses kasebut diulang nganti kabeh lapisan disinter kanggo entuk model sing padhet.

Kaluwihan saka Pencetakan 3D SLA

Kekandelan lapisan ngisor lan akurasi sing luwih dhuwur.
Wangun Komplek lan rincian sing tepat.
Permukaan sing lancar lan pilihan pasca proses.
Macem-macem pilihan properti material.

Aplikasi Pencetakan 3D SLA

Model Konsep.
Prototipe Presentasi.
Prototyping bagean sing jelas.
Pola Master kanggo Moulding Silikon.

Kaluwihan Pencetakan 3D SLS

Termoplastik kelas teknik (Nylon, GF Nylon).
Sifat mekanik sing apik lan ikatan lapisan.
Ora ana struktur dhukungan, ngaktifake geometri kompleks.
Tahan suhu, tahan kimia, resistensi abrasi.

Aplikasi Pencetakan 3D SLS

Prototipe Fungsional.
Bagian Tes Teknik.
Bagian Produksi pungkasan.
Saluran Komplek, Cocog Snap, Engsel Urip.

Bandingake Kapabilitas SLA lan SLS ing ngisor iki Kanggo Pilih Layanan Pencetakan 3D sing Tepat

Properti Material

Pencetakan SLS 3D akeh bahan lan bisa digawe saka bubuk plastik, logam, keramik, utawa kaca kanthi kinerja sing apik. Mesin Createproto bisa ngasilake bagean ing Nylon-12 PA650 putih, PA 625-MF (Mineral Diisi) utawa PA615-GF (Kaca Diisi). Nanging, pencetakan SLA 3D mung bisa dadi polimer fotosensitif cair, lan kinerjane ora pati kaya plastik termoplastik.

Rampung permukaan

Lumahing prototipe kanthi cetakan 3D SLS longgar lan kasar, dene pencetakan SLA 3D nyedhiyakake definisi tinggi kanggo nggawe permukaan bagean luwih alus lan rinciane luwih jelas.

Akurasi Dimensi

Kanggo nyithak 3D SLA, Ketebalan Dinding Minimal = 0,02 "(0,5mm); Toleransi = ± 0,006 "(0,15mm) nganti ± 0,002" (0,05mm).
Kanggo nyithak 3D SLS, Kekandelan Minimal Wall = 0,04 "(1.0mm); Toleransi = ± 0,008 "(0,20mm) nganti ± 0,004" (0,10mm).
Pencetakan 3D SLA bisa dibangun kanthi resolusi dhuwur kanthi diameter sinar laser sing luwih apik lan irisan lapisan sing luwih apik kanggo nambah rincian lan akurasi.

Kinerja Proses Mekanik

Pencetakan SLS 3D nggunakake bahan termoplastik nyata kanggo ngasilake bagean kanthi sifat mekanik sing apik. SLS luwih gampang diproses, lan bisa gampang digiling, ngebur, lan nutul nalika mesin Pencetakan SLA 3D kudu ditangani kanthi ati-ati yen bagean kasebut rusak.

Resistensi Lingkungan

Ketahanan prototipe pencetakan SLS 3d menyang lingkungan (suhu, asor, lan korosi kimia) padha karo bahan termoplastik; Prototipe pencetakan 3D SLA rentan tumrap kelembapan lan erosi kimia, lan ing luwih saka 38 ℃ lingkungan bakal dadi alus lan deform.

Kuat Ikatan Lem

Kekuwatan pangiket pencetakan SLS 3D luwih apik tinimbang pencetakan SLA 3D, sing akeh pori-pori ing permukaan pengikatan SLS sing nyumbang menyang infiltrasi viscose.

Pola Master

Pencetakan SLA 3D cocog kanggo reproduksi pola master prototipe, amarga duwe permukaan sing alus, stabilitas dimensi sing apik lan fitur sing apik.

createproto 3d prniting 8
createproto 3d prniting 9

Bandingake Kapabilitas SLA lan SLS ing ngisor iki Kanggo Pilih Layanan Pencetakan 3D sing Tepat

Manufaktur Subaktif & Aditif

Pencetakan 3D uga dikenal minangka manufaktur aditif, sing nggawe bagean liwat lapisan bahan. Keuntungan kasebut luwih akeh tinimbang proses manufaktur tradisional, nanging ana masalah. Mesin CNC minangka teknik nyuda sing umum digunakake kanggo manufaktur bagean, sing nggawe bagean kanthi ngethok kosong.

Bahan & Kasedhiyan

Proses cetak 3D nyakup bagean sing digawe lapisan kanthi lapisan kanthi nggunakake bahan kayata resin photopolymer cair (SLA), tetes photopolymer (PolyJet), bubuk plastik utawa logam (SLS / DMLS), lan filamen plastik (FDM). Dadi ngasilake sampah sing luwih murah dibandhingake karo proses CNC. Mesin CNC kudu dipotong saka kabeh bahan, saengga tingkat pemanfaatan bahan kasebut cukup sithik. Kauntungane yaiku meh kabeh bahan bisa dadi mesin CNC, kalebu plastik teknik kelas produksi lan macem-macem bahan logam. Iki tegese mesin CNC bisa dadi teknik sing paling cocog kanggo prototipe lan bagean sing diproduksi massal sing mbutuhake fungsionalitas dhuwur lan kinerja khusus.

Akurasi, Kualitas Permukaan & Kompleksitas Geometrik

Pencetakan 3D bisa nggawe bagean kanthi géomètri sing kompleks banget sanajan bentuk kothong sing ora bisa ditindakake nganggo mesin CNC, kayata perhiasan, kerajinan, lsp. Mesin CNC nawakake akurasi dimensi sing luwih gedhe (± 0,005mm) lan finish permukaan sing luwih apik (Ra 0,1m) Mesin panggilingan CNC sumbu 5 canggih bisa nindakake mesin presisi tinggi bagean sing luwih kompleks sing bakal mbantu sampeyan ngrampungake tantangan pabrikan sing paling angel.

Biaya, Jumlah & Waktu Pangiriman

Pencetakan 3D biasane ngasilake bagean sing sithik tanpa alat, lan tanpa intervensi manungsa, saengga bisa ngasilake lan biaya sing murah. Biaya pabrikan 3D dicithak adhedhasar jumlah bahan, tegese bagean sing luwih gedhe utawa luwih akeh jumlahe. Proses mesin CNC rumit, mbutuhake insinyur khusus kanggo pra-program paramèter pangolahan lan jalur pamrosesan bagean, banjur mesin miturut program. Mula, biaya pabrikan diarani nggunakake tenaga kerja ekstra. Nanging, mesin CNC bisa terus mlaku tanpa pengawasan manungsa, lan cocog kanggo volume sing luwih gedhe.