Prototipe fungsional sadurunge produksi massal mbiyantu ngencengi wektu lan biaya nggawa produk anyar menyang pasar, cocog banget karo desain lan makili formulir, produk lan fungsi end-end kanthi akurat.

Fokus nggawe prototipe kanggo nggawe prototipe fungsional sing apik banget - ora preduli angel banget proyek sampeyan, kita mesthi duwe solusi kanggo sampeyan.

Tes Desain Sampeyan Kanggo Formulir Fit & Fungsi

Apa Prototipe Fungsional?

Nalika desain sampeyan maju, sampeyan kudu cepet nggawe prototipe kanthi fitur internal kanggo mriksa fit komponen lan tes fungsional, sing mbantu ngevaluasi desain, bahan, kekuatan, toleransi, perakitan, mekanisme kerja, lan pabrikan.

Prototipe fungsional bisa mbantu mbuktekake lan nyampurnakake desain sampeyan ing skenario tes sing ketat. Kanthi prototipe digawe saka bahan kelas teknik ing macem-macem teknologi alternatif, sampeyan bisa mbukak kinerja produk sadurunge produksi pasar.

Nyatane, nggawe prototipe fungsional utawa kerja iku prelu banget lan kudu dianggep minangka fase sing dibutuhake sajrone proses Pambuka Produk Anyar (NPI). Iki asring dipandang minangka "Kebijakan Asuransi" sadurunge nindakake produksi massal sing larang.

CreateProto Functional & Working Prototypes 1
CreateProto Functional & Working Prototypes 3

Prototipe Fungsional sing Cocog karo Produk Akhir

  • Nggunakake bahan sing padha karo produk pungkasan, simulasi fungsi mekanis, resistensi kimia, sifat termal saka produk panggunaan pungkasan kanthi realistis.
  • Nggawe prototipe mekanisme kerja sing luwih rumit kanggo mriksa wujud lan pas, lan mesthekake kabeh bagean pas karo majelis.
  • Nggawe prototipe fungsional presisi dhuwur kanggo ngukur, mbandhingake, utawa mriksa kesalahan desain, beda dimensi lan toleransi sing bisa ditampa.
  • Prototipe optik fungsional ndhukung uji coba rekayasa pangembangan fotometrik, kalebu transmisi optik, indeks bias lan transmisi, lsp.
  • Nggunakake sisipan tambahan, engsel langsung, utawa overmolds kanggo niru fungsionalitas produk lan nggabungake simulasi kasebut dadi prototipe fungsional sing mlaku kaya produk akhir.
  • Mbangun prototipe fungsional uga minangka cara sing apik kanggo nyoba pungkasan permukaan, tekstur lan krasa macem-macem bahan ing produk pungkasan.

Entuk Ganjaran saka Prototipe Fungsional

Sadurunge produksi massal, penting nggawe prototipe fungsional kanggo mesthekake yen desain sampeyan cocog karo ekspektasi, standar produksi lan standar industri.

  • Coba iterasi desain lan benerake kinerja produk sampeyan.
  • Nyaring lan nyampurnakake produk sampeyan supaya sampeyan bisa pindhah menyang produksi lengkap kanthi yakin.
  • Berkomunikasi ide karo para pemangku kepentingan kanthi cepet; mbuktekaken regane konsep kanggo calon investor lan pelanggan.
  • Ayo ana masalah sing bisa ditemokake lan didandani sadurunge nggawe alat produksi sing larang regane.
  • Mesthekake kelayakan produksi proyek; nggawe produk sampeyan menyang pasar luwih cepet kanthi rega sing terjangkau.
  • Simpen properti intelektual sampeyan ing omah.
Bugaboo, Productdevelopment

Nggunakake Teknologi Prototipe sing Tepat kanggo Simulasi Produksi

Kanthi Tenaga Kita Kanggo Nggawe Sukses Proyek Sampeyan

CreatProto nggunakake macem-macem teknologi lan bahan sing digabung karo proses tradisional kanggo nggawe prototipe fungsional sing akurat lan rinci. Ing CreateProto, kita nawakake macem-macem solusi pangembangan produk kanggo mbiyantu para desainer, insinyur, lan pabrikan ngembangake lan ngevaluasi produk anyar kanthi cepet, ekonomi lan resiko kurang.

Kanthi teknologi prototyping kanthi cepet, kita bisa ngrancang desain dadi realita mung sawetara dina. Sampeyan bakal oleh saran profesional sing paling cocog karo kebutuhan sampeyan, yaiku ing bentuk tes, prototipe fit lan fungsi, utawa mung minangka titik wiwitan kanggo layanan manufaktur hilir. Iki bakal mbantu entuk data kinerja sing unggul ing tes fungsional sampeyan lan nggawa kapercayan sertifikasi.

Minangka pabrikan prototipe khusus, CreateProto wis suwe fokus ing produksi prototipe lan entuk reputasi gedhe ing bagean fungsional. Kita bisa menehi prototipe sing marem kanthi cara sing paling cocog, ora preduli kanggo mesin CNC, casting vakum utawa perkakas kanthi cepet ing cetakan aluminium.

CreateProto Functional & Working Prototypes 7
CreateProto Functional & Working Prototypes 4
CreateProto Functional & Working Prototypes 5
CreateProto Functional & Working Prototypes 8

Mesin CNC

Mesin CNC biasane digunakake kanggo ngasilake prototipe fungsional lan bagean produksi, sing dibutuhake kanggo pengembangan produk lan teknik. Iki minangka proses "manufaktur reduktif", nggunakake alat mesin sing bisa diprogram lan otomatis kanggo ngasilake potongan logam utawa plastik kanthi nyopot bahan kanthi panggilingan, puteran utawa grinding sing dikontrol komputer. Cara tradisional iki ngasilake kekuwatan lan permukaan sing unggul tinimbang teknologi prototipe liyane.

Mesin CNC nawakake macem-macem pilihan bahan kelas teknik, saengga prototipe sing digunakake duwe sifat material sing dipengini lan uga bisa ngatasi toleransi dimensi sing optimal. Dadi, iki minangka cara paling apik kanggo nyoba prototipe form fit lan fungsi.

Casting Vakum Urethane

Casting vakum biasane digunakake kanggo produksi prototipe fungsi kanthi seri cilik (10 nganti 50 salinan). Umume, cetakan digawe saka karet silikon lan nggunakake bagean CNC utawa SLA minangka pola utama. Cetakan kasebut nduwe rincian lan tekstur sing duplikat lan menehi finish sing konsisten saka bagean liyane menyang sisih liyane.

Rentang poliuretan kanthi sifat fisik sing beda-beda ngidini prototipe ing tes fungsional kanthi macem-macem kahanan kalebu beban mekanik, beban termal lan tes reliabilitas liyane. Sampeyan uga bisa entuk asil kaya produksi kalebu warna, finish, tekstur lan perasaan alus. Luwih cepet nggawe bagean produksi batch cilik sing khusus lan kompleks tinimbang karo cetakan tradisional lan cetakan injeksi, lan bakal nambah efisiensi ngembangake.

CreateProto Functional & Working Prototypes 9
CreateProto Functional & Working Prototypes 10

Alat Cepet ing Cetakan Aluminium

Piranti aluminium sing cepet minangka cara nyetak plastik sing cepet lan efektif; ora mung bisa ngasilake atusan prototipe tes fungsional sing cedhak karo produk pungkasan, nanging uga nyediakake produksi bagean pungkasan sing digunakake kanggo pabrik volume sithik.

Cetakan injeksi cepet nyedhiyakake pilihan sing luwih apik kanggo klien sing butuh bagean tes volume sithik. Sanalika, sampeyan bakal bisa ngatasi kesenjangan ing antarane prototipe lan produksi, nggawe tes fungsional lan form-fit luwih cepet, ngidini sampeyan nuduhake calon konsumen produk sing wis mesthi, lan supaya ana masalah bisa ditemokake lan didandani kanthi apik sadurunge ditransfer menyang manufaktur.

Piranti sing cepet asring luwih larang regane tinimbang cetakan produksi amarga luwih cepet nggawe lan siklus wektu luwih cepet, mula pangowahan desain iteratif biasane luwih murah.