Nalika sampeyan terus ngembangake lan nggawa produk anyar menyang pasar, sampeyan duwe sawetara keputusan sing bakal digawe nalika prototipe - apa sampeyan bakal ngluncurake hardware utawa produk piranti lunak, utawa kombinasi saka kalorone - sampeyan kudu nggawe prototipe.

Sawise sukses nyiyapake dhasar kanggo proses pangembangan lan nyiapake model CAD, sampeyan bakal entuk pilihan liyane. Sadurunge nggawe prototipe panemuan, sampeyan kudu milih jinis prototipe sing bakal dibangun. Apa sampeyan nggawe dhewe utawa nyewa perusahaan prototipe kanthi cepet, sampeyan kudu ngerti tujuan sing bakal ditindakake prototipe amarga bisa milih cara, teknik, lan bahan sing tepat kanggo bangunan. Yen dipikirake, ayo goleki jinis prototipe lan tujuane kanggo nggawe.

Jinis Prototipe

Mockup

Jinis iki biasane digunakake minangka perwakilan sederhana saka ide produk sampeyan, kanggo ngukur dimensi fisik lan ndeleng tampilan kasar. Utamane migunani kanggo nggawe model fisik produk rumit lan gedhe tanpa nandur modal kanthi signifikan wiwit wiwitan. Mockup cocog kanggo riset pasar awal lan macem-macem jinis tes awal.

Bukti konsep

Prototipe jinis iki dibangun nalika sampeyan kudu ngetrapake ide lan mbuktekake manawa bisa diwujudake. Bakal migunani nalika nyedhaki calon mitra lan investor.

Prototipe fungsional

Prototipe semacam iki uga diarani model "katon- lan mirip" amarga duwe fitur teknis lan visual kanggo produk sing ditampilake. Iki digunakake kanggo nyoba fungsi produk, nganakake survey konsumen, lan kampanye penggalangan dana.

Prototipe pra-produksi

Iki minangka jinis paling rumit sing digawe ing tahap paling anyar saka pangembangan produk. Iki digunakake kanggo tes ergonomis, pabrikan, lan materi, uga kanggo minimalake risiko cacat sajrone pabrik. Iki minangka model sing digunakake pabrikan kanggo ngasilake produk pungkasan.

cnc aluminum parts 6-16

 

Milih Mitra karo Perusahaan Prototyping

Perlu dielingi manawa prototyping minangka proses iteratif. Iki minangka gabungan seni lan sains sing mbantu sampeyan nemokake potensi lengkap produk, sing banjur nambah kesempatan kanggo sukses ing pasar. Mula, sampeyan bisa uga nemoni sawetara jinis prototipe, kanthi saben jinis biasane mbutuhake sawetara versi kanggo nggayuh paramèter sing wis ditemtokake kanggo model kasebut.

Lan proses iki uga mbutuhake pitulung saka perusahaan sing nggawe prototipe utawa tim pangembangan produk profesional. Sampeyan bisa miwiti nggolek siji sawise nggawe mockup utawa bukti konsep kaping pisanan. Disaranake amarga nggawe prototipe sing luwih kompleks tegese nggunakake peralatan canggih, sumber bahan lan komponen sing bisa uga larang banget utawa rumit yen ora ana jaringan panyedhiya. Ditambah maneh, katrampilan lan pengalaman duwe peran gedhe kanggo nggawe prototipe sing berkualitas. Ngelingi kabeh telung faktor - peralatan, pengalaman lan katrampilan, luwih becik ngasilake sumber prototipe menyang perusahaan profesional.