Casting Vakum Urethane

CreateProto, ing pojok teknologi casting vakum, bisa nggawe cetakan karet silikon sing ngasilake bagean cor urethane kanthi cepet lan akurat. Urethane corak liwat proses iki becik kanggo nyoba bagean, fungsi, lan verifikasi desain sadurunge produksi.

Pilihan Produksi Cepet-Cepet: Prototipe Plastik Kumpulan Cilik

Teknologi casting vakum CreateProto nawakake macem-macem bahan kanggo nggampangake nggawe bagean urethane cast, biasane kanggo tes fungsional, evaluasi pra produksi lan produksi volume sithik. Pérangan uréthane corak cepet lan murah tanpa prelu nginvestasi alat logam apa waé nalika jumlah mung puluhan jangka pendek, lan bisa dikirim sajrone pirang-pirang minggu.

Casting vakum (uga dikenal minangka casting poliuretan) bisa digunakake kanggo simulasi bagean cetakan injeksi pungkasan utawa produk rampung. Umume, cetakan digawe saka karet silikon lan nggunakake bagean CNC utawa SLA minangka pola utama. Cetakan kasebut nduwe rincian lan tekstur sing duplikat lan menehi finish sing konsisten saka bagean liyane menyang sisih liyane. Sampeyan bisa entuk asil kaya produksi kalebu sipat mekanik, warna, lan finish.

Kanthi pengalaman 20 taun, tim spesialis Createproto nyedhiyakake layanan casting vakum sing apik kanggo prototipe plastik kanthi volume sithik, lan mbantu sampeyan ngimbangi keseimbangan antara bagean sing paling apik, panggunaan pungkasan lan lead-time produksi. Temokake informasi luwih lengkap babagan proses casting vakum, sampeyan bisa njaluk penawaran ing kana.

CreateProto Urethane Vacuum Casting3
CreateProto Urethane Vacuum Casting 4
CreateProto Urethane Vacuum Casting 2

Nggawe Paten Master kanggo Urethane Casting

Kualitas bagean casting ditemtokake dening kualitas pola induk, lan umume master umum nganggo mesin dening CNC nalika sampeyan kudu terus toleransi kayata +/- 0,05mm. Kajaba iku, kita uga bakal nimbang nggawe master dening SLA kanggo bagean-bagean kasebut kanthi struktur rumit. Mesin CNC mbutuhake wektu luwih suwe lan biaya luwih akeh kanggo nggawe master, dene SLA bisa ngasilake master kanthi luwih cepet, lan bisa njamin fitur perakitan supaya bisa dibentuk kanthi bener lan akurat.

Jumlah master adhedhasar jumlah total casting casting sing dibutuhake pungkasane. Yen jumlah casting mung sawetara potongan, mula siji master bakal cukup, yen yen jumlah luwih saka 30 potongan, nalika ngelingi wektu pangiriman, kita bakal nggawe 1-2 master supaya bisa nggawe cetakan silikon luwih akeh kanggo nggawe bagian casting. luwih cepet

CreateProto Urethane Vacuum Casting 5

CreateProto Urethane Vacuum Casting 6

 

Nalika sarat klien mbutuhake toleransi sing dhuwur, finish mengkilap utawa bagean sing cetha kanthi optik, pola induk bakal diproduksi nganggo mesin CNC sing khas karo mesin presisi spesifikasi sing dhuwur lan finish permukaan sing berkualitas tinggi.

Bagian sing dipoles kanthi profesional bakal dadi glossy lan kejelasan optik. Kangge, kita uga bisa nglukis permukaan kanggo tekstur utawa efek satin kanggo simulasi tekstur cetakan pungkasan produk. Cetakan silikon bakal nyalin rincian lan tekstur saka master asli, mula bagean casting bakal padha karo master tanpa tambahan ing permukaan.

Pembuatan Cetakan Karet Silikon

Cetakan karet silikon (uga dikenal minangka cetakan RTV) digawe adhedhasar pola induk. Stabilitas kimia, properti sing ngeculake awake dhewe lan keluwesan karet silikon apik banget amarga nyusut minimalis lan nggawa rincian sing apik kanthi efektif saka master nganti cetakan.

Umur cetakan silikon gegandhengan langsung karo kerumitan bagean casting. Umume, ngasilake 12-15 potong sadurunge degradasi. Yen struktur bagean kasebut ringkes, siji cetakan bisa dadi 20 bagean; nalika bagean kasebut mbutuhake kualitas dhuwur kayata bagean sing jelas sing jelas, siji cetakan mung bisa nggawe 12 utawa malah 10 bagean casting.

CreateProto Urethane Vacuum Casting 7
CreateProto Urethane Vacuum Casting 8

Langkah-langkah Nggawe Cetakan Karet Silikon

  • Master kudu tetep nganggo sawetara film tipis supaya cetakan luwih gampang dipotong, sing bakal dadi jahitan cetakan pungkasan.
  • Model induk digantung ing kothak kanthi gerbang lan bolongan dipasang; risers dilebokake ing sisih supaya hawa bisa uwal saka cetakan pungkasan.
  • Silikon diwutahake ing saubengé master lan vakum digunakake kanggo nyopot kabeh hawa. Iki banjur bisa diobati ing oven, ing suhu 40 ℃. Umume butuh 8-16 jam gumantung saka volume cetakan.
  • Sawise karet silikon wis mari, kothak lan riser dicopot; amarga master dicopot saka silikon kanggo mbentuk rongga, cetakan karet silikon digawe.

Rincian Proses Casting Polyurethane

Pengecoran poliuretan bisa cocog karo spesifikasi klien, ora preduli warna, tekstur lan finish mengkilap, insert lan over moulding, utawa uga cetha optik.

Prosedur operasional standar nggaweProto njamin replikasi bagean sing akurat lan sifat mekanik sing konsisten. Teknisi casting kita ngontrol kabeh paramèter operasional: campuran, de-gassing, aduk, preheating, casting lan de-molding, saéngga salinan pola induk sing paling sampurna digawe, lan nyediakake toleransi standar kanggo ± 0.15mm / 100mm, kanthi presisi paling dhuwur sing bisa nggayuh ± 0,05 mm.

CreateProto Urethane Vacuum Casting 9
CreateProto Urethane Vacuum Casting 10

Langkah-langkah kanggo Proses Casting Urethane

  • Preparasi tahap kaping pisanan, cetakan silikon dilebokake ing oven lan digawe panas nganti 60 ° C-70 ° C.
  • Ngumpulake cetakan sadurunge casting poliuretan. Milih agen pelepas cetakan sing bener (lan digunakake kanthi bener) penting banget kanggo nyegah cacat caket lan permukaan.
  • Siapke resin poliuretan kanggo panas nganti udakara 40 ° C sadurunge digunakake. Campur resin rong komponen kanthi proporsi sing tepat, lan banjur aduk lan degas nganti 50-60 detik kanthi vakum.
  • Resin diwutahake menyang cetakan ing njero ruangan vakum ing kontrol komputer, lan bisa diobati maneh ing oven. Rata-rata wektu ngobati: 1-3 jam kanggo bagean cilik lan 3-6 jam kanggo bagean gedhe.
  • Copot bagean resin saka cetakan silikon sawise diobati. Copot gerbang lan bolongan; ninggalake salinan sing asli saka sing asli.
  • Siapke kanggo mbaleni siklus iki.

Gawe Bagian Urethane Cast Kanthi Macem-macem Bahan Resin

Resin urethane yaiku polimer kanthi macem-macem sifat, kekuwatan, lan panggunaan. Urethanes bisa kaku, elastomer, warna, bening, dicet lan dilapisi. Bahan utamane dikembangake kanggo nirokake plastik produksi sing umum.

CreateProto nawakake macem-macem bahan kanggo memenuhi aplikasi sampeyan, kalebu Hei-Cast saka Jepang lan Axson saka Prancis. Bahan sing nduweni sifat tartamtu padha karo plastik produksi rekayasa, kayata ABS, PMMA, PC, PP, PA, lan liya-liyane. Bagian casting bisa beda-beda saka transparan, tembus menyang warna lan saka karet alus nganti plastik keras. Macem-macem bahan ngemot tahan tahan, tahan suhu tinggi (120 ℃) ​​utawa tahan geni (UL94-V0), lan resin isi kaca lan silikon atose sing beda.

Kemungkinan urethane cast ora ana enteke, lan kabukten dadi solusi volume sithik sing sampurna.

CreateProto Urethane Vacuum Casting 11
CreateProto Urethane Vacuum Casting 12

Aplikasi Casting Vakum Polyurethane

CreateProto Urethane Vacuum Casting 14
CreateProto Urethane Vacuum Casting 13
CreateProto Urethane Vacuum Casting 15

Manufaktur Volume Sithik / Produksi Cekak

Cast vakum cocog kanggo prototipe plastik sing berkualitas. Nalika volume ora mbenerake investasi ing cetakan injeksi lan bagean produksi jangka pendek, bisa ngrampungake minggu sadurunge alat produksi wis siyap. Layanan manufaktur canggih mbantu sampeyan nggawe bagean produksi khusus lan kompleks kanthi volume sing luwih cepet tinimbang perkakas tradisional lan cetakan.

Verifikasi Teknik / Tes Fungsional

Proses casting urethane lan perkakas sing cukup murah nggawe gampang lan ekonomis kanggo verifikasi rekayasa lan pangowahan desain sing dibutuhake. Kajaba iku, iki bakal digunakake kanggo nyoba tes sadurunge nyoba produk produksi massal lan nerbitake laporan utawa malah entuk persetujuan sertifikasi.

Model Estetika / Studi Warna & Tekstur

Bagian casting bisa dadi model estetika lengkap kanthi macem-macem warna, tekstur lan finish kanthi ide desain sing padha. Yen ora ngerti babagan warna sing paling cocog kanggo produk, sampeyan bisa nggawe cetakan silikon kanggo ngasilake casting 10-15 lan cat saben warna lan tekstur desain kanggo dibahas sacara internal sajrone rapat ing departemen desain utawa uga rapat manajemen.

Model Siap / Tampilan Pemasaran

Fungsionalitas pangguna pungkasan lan finish kanthi kualitas apik nggawe komponen cast urethane cocog kanggo tes konsumen lan evaluasi pangguna. Aplikasi proses cor urethane tegese pangowahan bisa ditindakake kanthi cepet kanggo tes utawa peluncuran pasar. Ing pameran utawa pameran dagang, sampeyan bisa nampilake pirang-pirang model kanggo klien sing kasengsem. Cetakan urethane uga dibutuhake kanggo foto nalika nyiyapake brosur perusahaan utawa dikirim ing situs web resmi kanggo calon klien sing luwih potensial.